Theater-en filmmuziek Op vaste basis werkt Saskia samen met componist Harry de Wit  met wie zij o.a. muziek opnam voor The Miracle of the little princeSpiegeldromen en Kurai kurai, tales from the wind van Marjoleine Boonstra en voor Het Wolfsuur van Frans Weisz over beeldhouwster Lotta Blokker. Daarnaast maakten zij muziek voor theatervoorstellingen, o.a. voor Toneelgroep Amsterdam: De Stille Kracht en Dingen en Die Voorbij Gaan in de regie van Ivo van Hove. Ook stonden zij samen op het podium naar aanleiding van de documentaire De Stilte van Rothko ,Glasvlinders,  Samenloop en Orlando Furioso 500 van Barockpuppies.

 

 

 

Nieuw Flint Poëzie Orkest

Wereldpoëzie op muziek van Felix Strategier in nieuwe arrangementen van het NFPO! Met Felix Strategier (zang), Eilidh Martin (cello), Marko Bonarius (contrabas) en ondergetekende. Na een prachtige release is de CD hier te koop!

NFPO

De Kift

Nu ook mét strijkers!

Barockpuppies

Sinds 2007 maakt de Amsterdamse groep Barockpuppies, bestaande uit videokunstenaar Martijn Grootendorst en altvioliste Saskia Meijs, voorstellingen op het snijvlak van muziek, beeld, literatuur en poëzie. Deze beeldende concerten kenmerken zich door een sprankelende kruisbestuiving van verschillende disciplines en steeds wisselende gast-artiesten. De muziek waaiert uit over een breed scala van stijlen en sferen. Dit jaar vieren zij het lustrum van hun succesvoorstelling: De Mattheüs volgens Henk. Voor een volledig overzicht zie: www.barockpuppies.nl

De Mattheüs volgens Henk: de leukste Mattheüs op zakformaat!

Wordt wegens succes hopelijk nog vele Pasens herhaald. Iedereen lijkt ‘de Mattheüs’ te kennen, maar niemand hoort ooit die ongelofelijk mooie altvioolpartijen! In deze ultra korte (één uur) en ultra kleine bezetting worden de mooiste altviool- en contrabaspartijen uit de Mattheüs Passion van J.S. Bach (J.S. was zelf altist, sic!) uit hun orkestrale verband gehaald. Henk Zwart (bekend van o.a. Suver Nuver) vertelt, zingt en becommentarieert op eigenzinnige wijze. De video zet dit meesterwerk in verhelderende schijnwerpers.

Zo heeft u Hem nog nooit gehoord!

De Mattheüs volgens Henk, met Henk Zwart, Marko Bonarius en Martijn Grootendorst

De Mattheüs volgens Henk, met Henk Zwart, Marko Bonarius en Martijn Grootendorst

Video Viola

De altviool in een nieuw licht! Live performance voor altviool solo met videoprojecties van Martijn Grootendorst. Met nieuwe composities  van o.a. Martin Fondse, Ernst Reijseger, Maurice Horsthuis en Job Chajes.

VIdeo Viola, Concertgemaal, 2016

VIdeo Viola, Concertgemaal, 2016

House of Cosy Cushions

Sinds 2005 vormt Saskia vast onderdeel van dit flexibele folk/pop/kunst collectief van muzikant en beeldend kunstenaar Richard Bolhuis. Met Stephen Kiernan – drums, Carol Anne McGowan – zang, en Bastian Teeuwen – zingende zaag & toetsen

houseofcosyviola

 Max Tak

Muziektheater vanaf 5+

Theatertour 2018/2019: Bruno wordt een superheld

Theatertour 2015/ 2016: Pudding Tarzan 

 

 

Pudding Tarzan met Max Tak

Programmering & organisatie

Als artistiek leider programmeert Saskia op een van de mooiste locaties van Amsterdam in Het Concertgemaal. Tussen het groen en aan het water klinkt nu temidden van de oude gemalen avontuurlijke klassieke muziek. Wat dat is? Kijk op de site voor het programma!

20170610211804-JvD-DSC_9595-HDR

Café Rosso

In het café van Theater de Roode Bioscoop  ontvangst Saskia elke maand op zaterdagmiddag verschillende muzikale, literaire en filosofische gasten, onder wie huisfilosofe Carolien van Welij en  huisdichters Boudewijn Rikmenspoel en Martijn den Ouden. Houd de Facebooksite voor het programma en de data in de gaten!

Café Rosso, februari 2016

 

En om nooit meer te vergeten: F. Starik & de Alzheimer All Stars

F. Starik, Martin Fondse, Eddie Kuijpers en Martijn Grootendorst vormden een ad hoc collectief om voor altijd te vergeten. Zie hier een stuk van Moeder Doen.