Messiah/ Boi Akih

Een vernieuwende, swingende en actuele uitvoering van de Messiah. Met Monica Akihary (zang), Niels Brouwer (gitaar), Sekou Dioubaté (kora) en Saskia Meijs (altviool). Vanaf november 2022 weer in de theaters!

Het Poesie Kwartet

Volledig ingeënt met het Strategier-vaccin spelen de leden van het Poezie Kwartet Felix’ mooiste liedjes in een nieuwe vacht: ruwharig, gevlekt of juist zacht en wollig. Maar in ieder geval met heel veel liefde en om nooit te vergeten. Met Boudewijn Rikmenspoel (tekst & voordracht), Mark Nieuwenhuis (trompet), Marko Bonarius (contrabas), Saskia Meijs (altviool). Nu te boeken voor seizoen 22/ 23!

New Flint Poetry Orchestra

Felix Strategier is niet meer, maar zijn wereldpoëzie op muziek leeft door in de arrangementen van het NFPO. De cd Zwervershart is nog steeds te koop. Met Felix Strategier (zang), Eilidh Martin (cello), Marko Bonarius (contrabas) en Saskia Meijs (altviool).

NFPO

De Kift

BAL (cd en theatertournee)

Hoogriet (cd/vinyl, documentaire)

Kift Combo (vinyl) en video

Barockpuppies

Sinds 2007 maakt de Amsterdamse groep Barockpuppies, bestaande uit videokunstenaar Martijn Grootendorst en altvioliste Saskia Meijs, voorstellingen op het snijvlak van muziek, beeld, literatuur en poëzie.

Onze all time favorite hit:

De Mattheüs volgens Henk: de leukste Mattheüs op zakformaat!

Wordt wegens succes hopelijk nog vele Pasens herhaald. Iedereen lijkt ‘de Mattheüs’ te kennen, maar niemand hoort ooit die ongelofelijk mooie altvioolpartijen! In deze ultra korte (één uur) en ultra kleine bezetting worden de mooiste altviool- en contrabaspartijen uit de Mattheüs Passion van J.S. Bach (J.S. was zelf altist, sic!) uit hun orkestrale verband gehaald. Henk Zwart (bekend van o.a. Suver Nuver) vertelt, zingt en becommentarieert op eigenzinnige wijze. De video zet dit meesterwerk in verhelderende schijnwerpers.

Zo heeft u Hem nog nooit gehoord!

De Mattheüs volgens Henk, met Henk Zwart, Marko Bonarius en Martijn Grootendorst

De Mattheüs volgens Henk, met Henk Zwart, Marko Bonarius en Martijn Grootendorst

Video Viola

De altviool in een nieuw licht! Live performance voor altviool solo met videoprojecties van Martijn Grootendorst. Met nieuwe composities  van o.a. Martin Fondse, Ernst Reijseger, Maurice Horsthuis en Job Chajes.

VIdeo Viola, Concertgemaal, 2016

VIdeo Viola, Concertgemaal, 2016

 

House of Cosy Cushions

Sinds 2005 vormt Saskia vast onderdeel van dit flexibele folk/pop/kunst collectief van muzikant en beeldend kunstenaar Richard Bolhuis. Met Stephen Kiernan – drums, Carol Anne McGowan – zang, en Bastian Teeuwen – zingende zaag & toetsen

houseofcosyviola

 Theater-en filmmuziek

Op vaste basis werkt Saskia samen met componist Harry de Wit  met wie zij o.a. muziek opnam voor Spiegeldromen en Kurai kurai, tales from the wind van Marjoleine Boonstra en Het Wolfsuur van Frans Weisz. Daarnaast maakten zij muziek voor theatervoorstellingen, o.a. voor International Theatre Amsterdam (ITA): De Stille Kracht en Dingen en Die Voorbij Gaan in de regie van Ivo van Hove. Ook stonden zij samen op het podium naar aanleiding van de documentaire De Stilte van Rothko ,Glasvlinders,  Samenloop en Orlando Furioso 500 van Barockpuppies.

 

Programmering & organisatie

Als artistiek leider programmeert Saskia op een van de mooiste locaties van Amsterdam in Het Concertgemaal. Tussen het groen en aan het water klinkt nu temidden van de oude gemalen avontuurlijke klassieke muziek. Kijk op de site voor het programma!

20170610211804-JvD-DSC_9595-HDR

Café Rosso

In het café van Theater de Roode Bioscoop  ontvangst Saskia elke maand op zaterdagmiddag verschillende muzikale, literaire en filosofische gasten, onder wie huisfilosofe Carolien van Welij en  huisdichters Boudewijn Rikmenspoel en Martijn den Ouden. Houd de Facebooksite voor het programma en de data in de gaten!

Café Rosso, februari 2016

 

En om nooit meer te vergeten…

F. Starik & de Alzheimer All Stars

F. Starik, Martin Fondse, Eddie Kuijpers en Martijn Grootendorst vormen een ad hoc collectief om voor altijd te vergeten.

F.Starik & de Alzheimer All Stars: Eddie Kuijpers, Martin Fondse, Saskia Meijs, F. Starik, Tanja van Susteren, Martijn Grootendorst. Splendor, Amsterdam