Als negenjarige begon Saskia Meijs op de altviool. De blokfluit en de viool sloeg zij voor het gemak over. Het was niet meteen liefde op het eerste gezicht, maar eerder een praktische overweging: op de viool was al beslag gelegd door haar zus en de piano was volgens haar pianospelende moeder niet handzaam. De harp was dat al evenmin en op de dwarsfluit lag een familiair taboe. Op de Middelburgse muziekschool lag in het intrumentenhok, eenzaam achtergelaten, een altviool. Die moest het toen maar worden. De liefde groeide en Saskia en de altviool hebben elkaar niet meer losgelaten.

Naast de liefde voor muziek heeft Saskia veel interesse in literatuur, theater en beeldende kunst en het organiseren zit haar in het bloed. Op de middelbare school organiseerde zij -tot grote ontsteltenis van klasgenoten- dadaïstische-en middeleeuwse theateravonden en was mede-oprichter van de schoolkrant. Na een jaar zowel aan het Conservatorium Utrecht te hebben gestudeerd, als ook Nederlandse taal-en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, besloot ze toch definitief te kiezen voor de muziek. Voor even dan.

Aan het Conservatorium van Amsterdam had zij les van o.a. Esther Apituley (altviool) en Ernst Glerum (improvisatie). In 2001 was zij één jaar als Erasmus-student verbonden aan de Hochschule der Künste in Berlin bij Prof. Dr. Hartmut Rohde. Na het behalen van haar Masterdiploma (2005), heeft zij zich met haar altviool in veel verschillende genres, stijlen, bands, ensembles en theatergroepen begeven om een muzikale wereld te verkennen die door minder formaliteiten en conventies wordt omgeven dan de ‘puur klassieke’. In 2007 won zij met haar groep Villa Sonora de prestigieuze Jur Naessens Muziekprijs voor het maken en ten uitvoer brengen van vernieuwende muziek in de meest originele podiumpresentatie.

Muziek, beeldende kunst en  literatuur komen uiteindelijk toch weer samen. Sinds 2008 vormt zij samen met beeldend kunstenaar/ videast Martijn Grootendorst de groep Barockpuppies. Samen maken en organiseren zij voorstellingen met beeld (video) en muziek (altviool) in de basis rondom een thema en in samenwerking met kunstenaars uit verschillende disciplines; musici, dichters, acteurs, filosofen en dansers.

In 2013 maakte Saskia haar eerste solo cd onder de naam Video Viola. In het gelijknamige duo project met Martijn Grootendorst wordt de altviool als veelzijdig solo instrument ten tonele gevoerd en door de video letterlijk in een nieuw licht gezet. Verschillende bevriende componisten schreven hiervoor nieuwe composities, waarin veel ruimte is voor eigen interpretatie en improvisatie. Composities van Martin Fondse, Ernst Reijseger, Maurice Horsthuis, Job Chajes en haarzelf staan op deze veelzijdige cd.

Saskia is onderdeel van De KiftTheatergroep Flint, Boi Akih en House of Cosy Cushions. Daarnaast werkt zij op regelmatig samen met componist Harry de Wit, met wie zij muziek voor theater, films en documentaires maakt.

                                   Haar muzikale voorkeur gaat niet zozeer uit naar één bepaalde stijl, als wel naar één instrument: de altviool.

Naast haar muzikale activiteiten is Saskia artistiek leider van het Concertgemaal en werkzaam als programmamaker en moderator bij Theater de Roode Bioscoop. Zij werkte als adviseur muziek-en muziektheater bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst en als programmeur Participatie bij het Koninklijk Concertgebouw.